Tip en wasadvies

Lingerie

We raden aan om de lingerie na elke 2 draagdagen te wassen. Was de lingerie indien mogelijk met de hand.
Maak eerst een lauw sopje en dompel hierin de lingerie herhaaldelijk onder, zorg dat het in beweging blijft. Niet wringen of wrijven. Naspoelen met lauw schoon water, totdat al de zeep resten verdwenen zijn.

Gebruikt u liever de wasmachine? Dat kan. Doe de lingerie dan altijd in een afsluitbaar waszakje, zo raakt de lingerie niet beschadigd in de draaiende wastrommel. Vul de trommel maximum tot een derde op.

Zet de machine op 30° en op het programma ‘fijne was’.
Gebruik een zacht vloeibaar wasmiddel voor fijne was. Gebruik nooit bleekmiddel, wasverzachter of wolwasmiddel.

Droog lingerie nooit in een droger en laat niet drogen in de volle zon. Leg de lingerie nooit op een warmtebron. leg uw lingerie/bh pas in de kast als het helemaal droog is. De Lingerie/bh mag niet gestreken worden.

protheselingerie_srcset-large

Badmode

Draag badkleding niet in de sauna of in de Jacuzzi. Vermijd overmatig contact met chloor en zonnebrandproducten en was uw haren niet met shampoo terwijl u uw badmode nog aan heeft. Spoel badkleding na elke draagbeurt direct uit in schoon, lauw water.

Was badkleding in een koud sopje. Gebruik een zacht vloeibaar wasmiddel voor fijne was. Laat het nooit een nachtje staan. Wring badkleding nooit uit!

Droog badmode nooit in een droger en laat niet drogen in de volle zon. Leg uw badkleding pas in de kast als het helemaal droog is. De badmode mag niet gestreken worden.

badmodepieternelmammacare_srcset-large

Mammaprothese

Was uw mammaprothese elke avond af met schoon, lauw water. En gebruik een milde zeep. Pieternel heeft voor u ook een schoonmaakmiddel dat speciaal voor borstprothese geschikt is. Maak uw mammaprothese goed droog en leg hem s ‘avonds in de daarvoor bedoelde (meegeleverde) doos.

PLAK/CONTACT PROTHESE

Breng drie druppels Soft Cleanser aan op de droge hechtlaag van de borstprothese en bevochtig het speciale borsteltje met lauw water. Borstel de hechtlaag nu 3 minuten stevig met het speciale borsteltje. Maak daarbij ronddraaiende bewegingen en oefen flink druk uit. Spoel de hechtlaag vervolgens met veel lauw water. Laat de hechtlaag tenslotte aan de lucht drogen of gebruik een niet te warme föhn. De Soft Cleanser kunt u bij Pieternel verkrijgen. Let er op, mocht u de Soft Cleanser niet gebruiken de garantie van de leverancier niet meer geld.