De mammacare-producten van Pieternel Lingerie in Eindhoven

De tijd staat niet stil en er is steeds meer mogelijk omtrent uw borstamputatie of borstsparende operatie. Zoals hiervoor aangegeven heeft Pieternel er voor gekozen zich uitermate te specialiseren in Mammacareproducten. Pieternel heeft er tevens voor gekozen om u als klant een winkel in Mammacareproducten aan te bieden waar u, zoals u gewend was voor uw  borstamputatie of borstsparende operatie te kunnen winkelen.

Pieternel heeft een vijftal mammacareleveranciers geselecteerd, Amoena, Anita, Silima, ABC breastcare en Susa, waarvan wij denken dat zij gezamenlijk een collectie kunnen bieden die volledig aan uw wensen zal voldoen. Van deze merken presenteren wij voor u het meest interessante deel van hun collectie. Indien gewenst kunnen uiteraard ook andere merken en modellen worden geleverd.

Bij Pieternel treft u daardoor een uitgebreid assortiment aan van mammaprothesen, lingerie, badmode en alle denkbare accessoires.

Pieternel is een erkend mammacareleverancier, is SEMH gecertificeerd, aangesloten bij NVMCZ en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Hierdoor zijn wij in staat bij u het “regelwerk” voor uw aankopen weg te nemen.

Mammacare lingerie

Mammacare Lingerie is meer dan alleen maar mooi: het heeft een belangrijke functie. Ze geeft steun, corrigeert uw figuur, legt accenten waar u het wilt en hoe u het wilt. Bovendien voelt u zich in de juiste mammare lingerie mooi, op en top vrouw en straalt u zelfvertrouwen uit. Maar hoe vindt u de mammacare lingerie die perfect bij uw lichaam past? Kom langs in onze mammacare-speciaalzaak in Eindhoven en laat u adviseren door de gecertificeerde-specialisten van Pieternel.

protheselingerie_srcset-large

Mammacare badmode

Voor zowel kleine als grote cupmaten bieden we een breed assortiment mammacare-badpakken, mammacare-tankini’s, mammacare-bikini’s, pareo’s en mammacare-strandjurken aan.

Onze collectie badkleding bevat onder meer de merken:

 • Amoena
 • Nuria Ferrer
 • Sunflair
 • Anita
 • Silima

 

badmodepieternelmammacare_srcset-large

SEMH-gecertificeerd & NVMCZ-lid

Pieternel Lingerie & Mammacare in Eindhoven is, al van de beginjaren af,  gecertificeerd leverancier van mammacare-producten. Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH) heeft vergaande kwaliteitsnormen vastgesteld om de kwaliteit en het leveren van medische hulpmiddelen te waarborgen. Pieternel voldoet aan al deze strenge kwaliteitseisen. Onze adviseuses zijn gediplomeerd Mammacareadviseuse.

NVMCZ-lid
Pieternel Mammacare is aangesloten bij NVMCZ. NVMCZ is de Nederlande Vereniging van MammaCare Zorg. Ook deze vereniging streeft ernaar haar leden te faciliteren om het kwaliteitspeil als leverancier op een heel hoog niveau te houden.

Zorgverzekeraars

De Zorgverzekeraar vraagt bij een eerste bezoek aan ons eenmalig een artsverklaring. Deze artsverklaring kunt u aanvragen bij uw huisarts of behandelend specialist/Mammacareverpleegkundige om in aanmerking te komen voor de verstrekking van een mammaprothese.

Pieternel declareert voor u bij uw zorgverzekeraar.

Onze mammacarespeciaalzaak is, mede door de SEMH-certificering, door alle zorgverzekeraars toegelaten om mammaprothesen te mogen leveren. Pieternel heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Voor u de garantie dat u bij Pieternel mammacare aan het juiste adres bent en geadviseerd wordt door vakkundige en gekwalificeerde medewerkers.

Vergoeding

De mammaprothese valt bij alle zorgverzekeraars in het basispakket met een gebruiksduur van 2 jaar. Mocht binnen deze gebruiksduur een maatverschil of modelverandering plaatsvinden door verandering van uw lichaam heeft u recht op een nieuwe passende mammaprothese. U heeft hier wel een artsverklaring van uw huisarts of specialist/mammacareverpleegkundige nodig.

Vergoeding aanvullende verzekering

Bij sommige verzekeringen waaronder VGZ en ONE worden in bepaalde aanvullende pakketten vergoedingen van € 250 tot € 1.000 per kalenderjaar gegeven voor protheseBH’s, prothesebadpakken, zwemprothese, oedeemondersteunende onderkleding etc. Mocht u hier vragen over hebben, wij kunnen u hier mee helpen.

U kunt hier de aanvullende vergoedingen van de  zorgverzekeraars vergelijken om te zien wat de verschillen tussen de zorgverzekeraars zijn.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen, wij staan graag voor u klaar om u daar bij te helpen.

Veelgestelde vragen

 • Waar is een mammaprothese van gemaakt?
  Een mammaprothese is gemaakt van silicone.
 • Hoelang gaat een mammaprothese mee?
  Een mammaprothese heeft vanuit de fabrikant een fabrieksgarantie van 2 jaar. Mocht uw mammaprothese voor deze tijd toch niet meer naar wens zijn, kunt u altijd contact met ons opnemen.
 • Wanneer heeft u recht op een nieuwe mammaprothese?
  Een prothese is een adequaat hulpmiddel en moet te allen tijde voldoen en passend zijn. Is dit het geval, dan heeft u minimaal om de 2 jaar recht op een nieuwe mammaprothese. Na deze 2 jaar kijken wij samen met u of uw huidige mammaprothese nog voldoet, of dat de prothese vervangen moet worden.
 • mijn mammaprothese past niet meer?
  Is uw prothese binnen de 2 jaar niet meer passend kunnen wij samen met u kijken of u voor vergoeding van een nieuwe prothese in aanmerking komt.
 • Mag ik met mijn mammaprothese ook zwemmen?
  Ja, u kunt zwemmen met uw mammaprothese. Er zijn ook zwemprotheses verkrijgbaar met een speciale achterkant.
 • moet ik een afspraak maken voor een mammacare bh of badmode?
  U kunt te alle tijde bij ons binnen lopen voor uw lingerie of badmode. Wij zijn namelijk een mammacare lingerie winkel. Mocht u het zelf fijner vinden om een afspraak te maken kan dit natuurlijk ook.

AmoenaPieternelverwendagen01_srcset-large

Modeshows / fittingdagen mammacare

In samenwerking met onze leveranciers organiseren wij modeshows en fittingdagen omtrent borstkanker en alles wat er mogelijk is voor u.

Via deze site of onze nieuwsbrief informeren wij u over de exacte data.

Mocht u vragen hebben horen wij het natuurlijk graag van u.

180_srcset-large

Het is u overkomen

Een comfortabele en welgevormde borstprothese helpt u zich weer goed te voelen. Maar het goed voelen begint bij iets anders: acceptatie.

Lees meer
19_srcset-large

Prothese

Na uw operatie krijgt u van het ziekenhuis een voorlopige borstprothese. Wilt u hierna een definitieve borstprothese aanschaffen? Mammacare-specialist Pieternel helpt u graag.

Lees meer
ulla0_srcset-large
nanso_srcset-large
mey_srcset-large
felina_srcset-large
empreinte_srcset-large
conturellafelina_srcset-large
anita_srcset-large
amoena_srcset-large
primadonnaswim_srcset-large
primadonna_srcset-large
primadonnatwist_srcset-large
rosafaiapage01_srcset-large
susapage0_srcset-large
sunflair0_srcset-large
spanx_srcset-large
silima_srcset-large