De uitwendige borstprothesen van mammacare-specialist Pieternel

Na een borstsparende operatie of borstamputatie krijgt u een noodprothese. Wanneer de wond genezen is, kunt u kiezen voor een definitieve borstprothese of een deelprothese. Bij Pieternel Lingerie & Mammacare in Eindhoven staan de specialisten voor u klaar om u op professionele en vakkundige wijze een borstprothese aan te meten.

Mammaprothese

Na de operatie verstrekt uw ziekenhuis u een voorlopige prothese. De voorlopige prothese is bedoeld voor gebruik direct na uw ziekenhuisopname en bestaat uit een hoesje gevuld met een speciaal soort watten (aquariumwatten) of schuimstof.

Definitieve borstprothese
Een aantal weken na de operatie, wanneer de wond volledig is genezen, kunt u overgaan tot de aanschaf van uw definitieve prothese. De definitieve prothese wordt voor 100% vervaardigd uit siliconen. Silicone is een veelzijdig, milieuvriendelijk materiaal dat het vrouwelijke borstweefsel natuurgetrouw nabootst. Silicone neemt snel de warmte van het lichaam over, voelt zacht aan en is bestand tegen chloor en zeewater.

Deelprothese
Na een borstsparende operatie of een borstreconstructie is vaak enige vormcorrectie gewenst. Daarvoor wordt een deelprothese gebruikt.

Diverse modellen, maten en merken
Voor elke vrouw die een borstamputatie of een borstsparende operatie heeft ondergaan, is het uit medisch en emotioneel oogpunt van groot belang een goed passende prothese te dragen. Die keuze is echter niet eenvoudig. Pieternel wil het u graag makkelijker maken. We vertellen u graag over de verschillende prothesen, geven u praktische tips en persoonlijk advies. Bij ons vindt u (deel)prothesen in meerdere modellen en maten van diverse merken.

Assortiment

Protheselingerie
De keuze van een geschikte prothese en daarop aangepaste beha is afhankelijk van uw lichaamsbouw en van de wijze waarop de operatie is uitgevoerd. Bij een goed geadviseerde prothese komt het model en gewicht van die prothese ongeveer overeen met uw eigen borst.

Protheselingerie is zo ontworpen dat uiterlijk weinig tot geen verschil meer zichtbaar is tussen uw eigen borst en de protheseborst. Tegenwoordig is er een ruime keuze in prothesebeha’s. Deze beha’s zijn voorzien van een hoesje om de prothese passend te kunnen dragen. In veel gevallen kunnen ook uw huidige beha’s, body’s, pantylettes en zelfs badkleding worden aangepast om daarin uw prothese te dragen. We overleggen graag of dit ook voor u van toepassing is.

Pieternel levert borstprothesen en mammacare-lingerie in meerdere modellen en maten van de merken:

  • Amoena
  • Anita
  • Silima
  • ABC Breast Care
  • Susa

Prothese-badmode
Naast aangepaste lingerie leveren wij ook speciale prothese-badmode: zowel badpakken als tankini’s en bikini’s. Het speciale aan de prothese-badmode is dat de halslijn en armgaten veelal hoger gesneden zijn, zodat eventuele inkijk voorkomen wordt.

We leveren ook zwemprothesen, die tot 30% lichter zijn in gewicht dan een normale prothese. Ideaal dus voor het zwemmen. De zwemprothese is holler aan de binnenzijde, zodat het water er makkelijk langs glijdt en de prothese niet nat blijft.

Aanvullende producten
Naast volledige mammaprothesen leveren we ook allerlei hulpmiddelen en verzorgingsartikelen die het u als draagster van een mammaprothese aangenamer kunnen maken. Daarnaast zijn, indien u dit wenst, mamillaprothesen (tepelprothesen) leverbaar in meerdere huidtinten.

Levering van de prothese

Een mammaprothese is een adequaat hulpmiddel en moet ten aller tijde voldoen en passend zijn. Is dit het geval, dan heeft u minimaal om de 2 jaar recht op een nieuwe mammaprothese. Na deze 2 jaar kijken wij samen met u of uw huidige mammaprothese nog voldoet, of dat de mammaprothese vervangen moet worden. Mocht de borstprothese niet meer fijn zitten of heeft u het gevoel dat u verschil ziet tussen uw borstprothese en uw eigen borst kunt u ten aller tijde contact met ons op nemen. Mocht er een maatverschil zijn dan komt u in aanmerking voor een nieuwe wel passende mammaprothese.

Bij de eerste afspraak voor een mammaprothese vraagt de verzekeraar dat wij een artsenverklaring van u in huis hebben. Deze arts-verklaring kunt u aanvragen bij uw behandelend specialist of uw huisarts.

In de meeste gevallen kunnen wij meteen uw mammaprothese leveren tijdens de afspraak. Daarnaast declareren wij voor u de mammaprothese bij de zorgverzekeraar.

Voor een geschikte mammaprothese biedt Pieternel Lingerie & Mammacare deskundig advies. Aanpassing van een niet op mammaprothesen voorbereide beha of badkleding is mogelijk door onze gediplomeerde mammacare coupeuse.